Minipita met köfte, rode kool en yoghurt

Minipita’s zijn top als klein hapje. Tijdens de borrel of als snack! Heerlijk met kruidige köftegehakt, rode kool en frisse yoghurt. Lees verder voor het recept!

mini pita kofte

Mini pita met köfte, rode kool en yoghurt

Thuis eten we dit wel eens als avondeten, alleen dan met een groter pitabroodje en wat meer gehakt. Het is hier één van de favorieten, staat snel op tafel en de combinatie van de ingrediënten is zo lekker.

De combinatie van köfte en rode kool heb ik afgekeken van Jamie Oliver. Ik zag hem dit eens maken op 24 Kitchen, dit leek mij een geniale combinatie.Alleen toen maakte hij skewers (spies) van het köftegehakt, deed hij de rode kool ernaast en het brood als side dish. Deze Bite met minipita is een kleinere en compactere versie hiervan.

Het köftegehakt dat ik heb gebruikt heb ik zo bij de Turkse slager gekocht. Heeft jouw slager dit niet? Ga dan opzoek naar köftekruiden en voeg dit toe aan lamsgehakt (aanrader) of rundergehakt.

minipita kofte

MINIPITA MET KÖFTE, RODE KOOL EN YOGHURT

 

 
  • 6 minipita’s
  • 250 gram köfte lamsgehakt
  • 2 little gem (sla)
  • 1 klein potje rode kool
  • 50 ml dikke yoghurt
  1. Bak de minipita’s af in de oven (zie beschrijving verpakking) of doe, zoals ik, de pita’s in een tosti-ijzer tot ze warm en knapperig zijn en je de grillstrepen ziet.

     

  2. Maak kleine balletjes (ter grote van een golfbal) van het gehakt. Plet het balletje door het in je hand te leggen en een vuist te maken. Je kunt het natuurlijk ook als balletjes gebruiken, maar de langere vorm past beter in de pita.

     

  3. Verhit een koekenpan op middelhoogvuur. Je hoeft geen olie of boter te gebruiken, het gehakt is vet genoeg (als je goede kwaliteit hebt.). Bak de kofte 5 á 7 minuten. 

  4. Verwarm de rode kool in een steelpannetje zoals de beschrijving op de verpakking. 

  5. Snijd de pita’s open en doe in ieder broodje een blaadje sla van de Little gem. Doe de köfte erin, de rode kool en schep er wat yoghurt over.

Bekijk hier de printversie van dit recept.
 
 

Ik heb rode kool uit een potje gebruikt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de rode kool te maken, die keuze is aan jou!

De minipita’s vond ik bij de Turkse supermarkt. Omdat ik alles in mini altijd erg handig vind en er vaak een Bite van gemaakt kan worden besloot ik om ze mee te nemen. Ik bewaarde ze in de vriezer tot ik op dit idee kwam. Geen Turkse supermarkt in de buurt? Ik heb ze ook bij Albert Heijn gespot 😉

Geef er wel een servetje bij, want het kan nog wel eens een bende worden 🙂

Ga jij dit recept maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

Borrels & Bites Nieuwsbrief!
Iedere maand stuur ik je een update met de nieuwste recepten van de lekkerste hapjes en drankjes!

MINIPITA MET KÖFTE, RODE KOOL EN YOGHURT

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 minipita's

Ingrediënten
  

  • 6 minipita's
  • 250 gram köfte lamsgehakt
  • 2 little gem (sla)
  • 1 potje rode kool
  • 50 ml dikke yoghurt

Instructies
 

  • Bak de minipita's af in de oven (zie beschrijving verpakking) of doe, zoals ik, de pita's in een tosti-ijzer tot ze warm en knapperig zijn en je de grillstrepen ziet.
  • Maak kleine balletjes (ter grote van een golfbal) van het gehakt. Plet het balletje door het in je hand te leggen en een vuist te maken. Je kunt het natuurlijk ook als balletjes gebruiken, maar de langere vorm past beter in de pita. 
  • Verhit een koekenpan op middelhoogvuur. Je hoeft geen olie of boter te gebruiken, het gehakt is vet genoeg (als je goede kwaliteit hebt.). Bak de kofte 5 á 7 minuten. 
  • Verwarm de rode kool in een steelpannetje zoals de beschrijving op de verpakking. 
  • Snijd de pita's open en doe in ieder broodje een blaadje sla van de Little gem. Doe de köfte erin, de rode kool en schep er wat yoghurt over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven