TOMATEN TAPENADE – DIP IT

Tomaten tapenade, onmisbaar op de borrelplank. Je hoeft het vanaf nu niet meer in een bakje te kopen want je hebt het in een handomdraai, of een keukenmachineomdraai, gemaakt en op tafel! Lees snel verder voor deze lekkere Italiaanse Dip it!

We gaan deze maand op Italiaanse tour. Ik begon vorige week vrijdag met een Negroni cocktail en vandaag gaan we door met een tomaten tapenade. Een goedje dat onmisbaar is op de borrelplank. Lekker om op een stokbroodje te smeren of verwerk het door een pasta.

Je hebt niet veel nodig, dit soort spul haal je uit de voorraadkast. Ten minste, als je voorraadkast on point is. Natuurlijk kun je variëren met de ingrediënten, zo kun je kappertjes toevoegen of peterselie. Ik heb mijn tapenade vrij basic gehouden, zo komt de smaak van de zongedroogde tomaten het meeste tot zijn recht!

tomaten tapenade

PRINT

TOMATEN TAPENADE

Voorbereiding 5 minuten

DIT HEB JE NODIG

  • 150 gram zongedroogde tomaat
  • 75 gram zwarte olijven met pit
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie

Staafmixer of keukenmachine

ZO MAAK JE HET

  1. Pers het sap van een halve citroen.

  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Maal het tot de gewenste dikte. Ik vind het zelf lekkerder als het iets grover is. Gebruik eventueel meer olijfolie als je het iets smeuiger wil hebben.

 

Met deze tapenade maakte ik een heerlijk borrelbrood, die komt volgende week online. Dus, stay tuned!

Opzoek naar meer Italiaanse dips? Hier vind je het recept van een lekkere pesto met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Geef een reactie