Bites,  Hartige hapjes

MINIPITA MET KÖFTE, RODE KOOL EN YOGHURT

Minipita’s zijn top als klein hapje. Tijdens de borrel of als snack! Heerlijk met kruidige köftegehakt, rode kool en frisse yoghurt. Lees verder voor het recept!

mini pita kofte

Mini pita met köfte, rode kool en yoghurt

We eten dit wel eens als avondeten, alleen dan met een groter pitabroodje en wat meer gehakt. Het is hier één van de favorieten, staat snel op tafel en de combinatie van de ingrediënten is zo lekker.

De combi van köfte en rode kool heb ik van Jamie Oliver. Ik zag hem dit eens maken op 24 Kitchen. Alleen toen maakte hij skewers (spies) van het köftegehakt, deed hij de rode kool ernaast en het brood als side dish. Deze Bite met minipita is een kleinere en compactere versie hiervan.

Het köftegehakt wat ik heb gebruikt heb ik zo bij de Turkse slager gekocht. Heeft jouw slager dit niet? Ga dan opzoek naar köftekruiden en voeg dit toe aan lamsgehakt (aanrader) of rundergehakt.

minipita kofte

MINIPITA MET KÖFTE, RODE KOOL EN YOGHURT

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Porties: 6 minipita's

Ingrediënten

  • 6 minipita's
  • 250 gram köfte lamsgehakt
  • 2 little gem (sla)
  • 1 potje rode kool
  • 50 ml dikke yoghurt

Instructies

  • Bak de minipita's af in de oven (zie beschrijving verpakking) of doe, zoals ik, de pita's in een tosti-ijzer tot ze warm en knapperig zijn en je de grillstrepen ziet.
  • Maak kleine balletjes (ter grote van een golfbal) van het gehakt. Plet het balletje door het in je hand te leggen en een vuist te maken. Je kunt het natuurlijk ook als balletjes gebruiken, maar de langere vorm past beter in de pita. 
  • Verhit een koekenpan op middelhoogvuur. Je hoeft geen olie of boter te gebruiken, het gehakt is vet genoeg (als je goede kwaliteit hebt.). Bak de kofte 5 á 7 minuten. 
  • Verwarm de rode kool in een steelpannetje zoals de beschrijving op de verpakking. 
  • Snijd de pita's open en doe in ieder broodje een blaadje sla van de Little gem. Doe de köfte erin, de rode kool en schep er wat yoghurt over.

Ik heb rode kool uit een potje gebruikt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de rode kool te maken, die keuze is aan jou!

De minipita’s vond ik bij de Turkse supermarkt. Omdat ik alles in mini altijd erg handig vind en er vaak een Bite van gemaakt kan worden besloot ik om ze mee te nemen. Ik bewaarde ze in de vriezer tot ik op dit idee kwam. Geen Turkse supermarkt in de buurt? Ik heb ze ook bij Albert Heijn gespot 😉

Geef er wel een servetje bij, want het kan nog wel eens een bende worden 🙂Serveer er een lekker drankje bij! Kijk op de Borrelspagina !

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: